onsdag den 20. marts 2013

Opskrift med kyllingfilet

Opskrift med kyllingfilet
Kyllingebryst og kyllingfilet er utrolig sund og nem at tilberede. Desværre kan begge dele hurtig blive tør og lidt kedelig. Jeg har fundet ud af, at for at få kyllingen mest saftig laver jeg den i ovnen i en stegeso. Hvis det er kyllingebryster kommer jeg dem i en stegeso og ca. 20 min i ovnen – smager fantastisk.
Når jeg vil gøre lidt ekstra ud af min kylling, hvor det ikke bare skal være et nemt og sundt måltid laver jeg denne opskrift. Kyllingen får SÅ meget smag fra grøntsagerne, det smager virkelig fantastisk.

Der skal bruges:

450 g kyllingfileter

1 stk porre

5 stk champingon

Salt

Peber

Vejledning:
Kom kyllingfiletterne i en stegeso. Skær porrerne i skiver og drys det hen over kyllingfiletterne. Rens champingon og skær hver champingon i seks dele og drys hen over. Slut af med lidt salt og peber.
Kom låget på og sæt stegesoen ind i en forvarmet ovn (200 grader) i ca. 20 min.

Ideer:
Grøntsagerne kan skiftes ud med hvad der er i køleskabet, bare en af tingene har meget kraftig smag som porrer og forårsløg.

Af tilbehør synes jeg hasselbagtekartofler passer godt og en sauce.

Billed: Copyright (c) 123RF Stock Photos

lørdag den 16. marts 2013

Spinatroulade

Copyright (c) 123RF Stock Photos
Spinatroulade
Når der skal gøres lidt anderledes eller lidt mere festligt ud af brødet, så prøv at lav denne roulade. Det smager godt, og er rigtig flot. Hvis der er lidt brød tilbage om mandagen, så er det bare super i en madpakke. Nogle tænker, åhh nej ikke spinat – men det smager ikke af spinat.

Der skal bruges:
Dej – brug denne opskrift på dej der også bruges til pølsehorn, dog kun en halv portion dej

¼ pose helbladet spinat
2 fed hvidløg

Salt
Peber

Vejledning:
Dejen rulles ud på bordet. Spinaten er tøet op og det vrides for vandet, bare med hånden. Knus hvidløg og kom det sammen med spinaten, salt og peber. Det fordeles ud over dejen og den rulles sammen som en roulade. Hvis det er nemmere, så del roulade i to på en bageplade. Lad rouladen hæve i ca. 30 min.

Lav nogle ridser i toppen af rouladen og kom pladen i en forvarmet ovn (200 grader) i ca. 20 min – rouladen skal være gylden.

Inden servering skæres rouladen ud i ca. 2 cm stykker

fredag den 15. marts 2013

Kage med kokosglasur


Kage med kokosglasur

En rigtig luftig chokoladekage med kokosglasur som altid er et hit hver gang. Det er bare noget mere lækkert at servere denne kage frem for bare en almindelig kage og så er det jo dejligt den er nem at lave.

Der skal bruges:
Ca. 8-10 personer

Til kage:
225 g sukker

2 æg
225 g mel

2 spsk. Kakao
2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker
150 g smeltet margerine

2 dl mælk

Til kokosglasur:
75 g flydende margerine

75 g kokos
4 spsk kakao

4 spsk vand
125 g flormelis

1½ tsk vaniljesukker

Vejledning:
Pisk æg og sukker. Tilsæt mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker, margerine og mælk. Smør en springform eller kom bagepapir i en springform og kom dejen deri. Sæt formen i midten af en forvarmet (200 grader) i 20-25 min.

Mens kagen er i ovnen laver du kokosglasuren, som laves ved at blande alle tingene godt sammen.
Når kagen er færdig og tages ud af ovnen skal kokosglasuren kommes ovenpå med det samme. Lad det stå i mindst en time for den serveres.

Ideer:
Har du kaffe på kanden, så endelig kom det i kokosglasuren i stedet for vand og kom 2 spsk kakao i istedet for, det smager virkelig godt.

onsdag den 13. marts 2013

Lækker mad til gæster

Copyright (c) 123RF Stock Photos
Lækker mad til gæster

Jeg elsker at forkæle mine gæster med lækker mad. Jeg nyder, at servere noget lækkert mad som måske også er lidt anderledes – skønt at se blikket i mine gæsters øjne når de får serveret maden og ikke mindst deres kommentar når de har smagt på maden. Så er den bedste grobund for en skøn aften skabt – mad går simpelthen i vores hjerter, som påvirker vores humør og derved stemningen.

Så for at have en fantastisk aften, så er lækker mad altså også en del og selvfølgelig også nogle dejlige gæster.

Jeg stiller ikke an med et kæmpe alkartebord hver gang vi har gæster, men mindst en gang om måneden gør jeg noget ekstra ud af det og så får den hele armen.

Men uanset hvilken mad der vil blive serveret har jeg sørget for, at der står lidt snack på bordet i køkkenet eller i stuen, det skaber en god stemning. Har jeg haft en travl uge købe jeg måske bare en nøddeblanding og kommer lidt rosiner i, men ellers laver jeg måske selv en snack som fx heksefinger.

Hvis tiden er til det, så er bordet også dækket op når gæsterne kommer, da jeg så kan bruge al min tid på dem. Ud over det, så er det også nemmere at kræse om et bord hvis gæsterne ikke er kommet. En foldet serviet tager ikke lang tid, men det giver bare et perfekt indtryk og gæsterne føler at der er brugt tid på netop dem – om det så er en hverdagsaften hvor der bliver serveret kødsauce, så smager maden bare bedre hvis det er ’pakket flot ind’. Så på med servietterne og væk med gryderne.

Tid er en knap faktor når man har familieliv og fuldtidsarbejde, så derfor bestemmer tiden også tit hvad menuen skal være. Jeg tjekker kalenderen om søndagen, hvis jeg ikke har meget i løbet af ugen og gæster i weekenden, så laver jeg bare noget af maden i løbet af ugen. Islagkagen kan jo sagtens laves mandag eller tirsdag, og så er desserten næsten færdig. Skal kødet eller tilbehør i ovnen, så brug endelig lidt ekstra tid på at bage dit eget flutes i stedet for at købe – det er bare meget mere lækkert. Lav fx en spinatroulade, som smager fantatisk og som er rigtig nem at lave.

Helheden mellem bord, mad og drikkevare er vigtig, da det hænger unægtelig sammen. Ofte passer en god vin til maden, men hvis man skal kører er gravid eller ammer, så hænger det bare ikke sammen med alkohol, så køb derfor en god flaske alkoholfrivin. Ønsker gæsterne eller du ikke det, så bare husk at servere drikkevarene i et vinglas, da det er en del af helheden.

Når man har spist sådan lækker mad, så er der ikke meget plads til mere senere. Så til aftenskaffe serverer jeg ikke en othellolagkage, men i stedet laver jeg nogle nemme cookies og lidt chips/chokolade/slik til en god kop kaffe.

tirsdag den 12. marts 2013

Sunde pølsehorn opskrift

Sunde pølsehorn opskrift

Copyright (c) 123RF Stock Photos


Det er nemt og lækkert med pølsehorn. Både til madpakken, men også hvis man skal have gæster til middagsmad, så er det godt med lidt ekstra.
Der er ikke brugt mælk i denne opskrift, så hvis en i familien kan denne opskrift bruges med mælkefri pølser.

Der skal bruges:

Til 24 pølsehorn
½ liter lunkent vand

25 g gær
200 g grahamsmel

1 tsk salt
1 tsk sukker

1 spsk. Olie
500 g hvedemel

12 pølser (de halveres, så der bliver 24 stk)
Æg til pensling, eller lunken mælk

Vejledning:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt derefter resten. Ælt det rigtig godt – gerne 5 min. Lad det hæve i 45 min. Del dejen i tre portioner. Lav en bolle og rul den derefter ud, så der kan laves 8 pølsehorn i hver portion. Sæt pølsehornene på en bagepladerne med lukningen nedad.

Lad dem efterhæve 15 min. Pensel med æg.

Kom pladerne i en varm ovn (200 grader) i 20-25 min.

Ideer:

Hvis pølsehornene laves til madpakken, kan der kommes lidt ketchup i hvert pølsehorn.
For at lave dem lidt mere indbydende kan der drysses lidt sesamfrø på hver pølsehorn.

søndag den 3. marts 2013

Groft fraskbrød opskrift


Groft franskbrød opskrift

Ønsker du et franskbrød som smager af noget frem for et almindelig hvidt franskbrød og fedtfattigt, så er denne opskrift perfekt for dig. Ønsker du ydermere en virkelig nem og hurtig opskrift uden dej på fingerne og flere timers hævning, så er det bare endnu bedre. Prikken over i’et er hvordan franskbrødet ser ud!

Der skal bruges:

50 g gær
3 dl lunken vand

1 æg
1 tsk salt

1 spsk honning
½ dl hvedeklid

½ dl solsikkekerner eller græskarkerner
½ dl sesamfrø

½ dl hørfrø
1 dl grahamsmel

6 dl hvedemel

Vejledning:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter resten og rør det godt rundt med en røremaskine eller håndmixer med dejkroge. Den er for fedtet til at kunne ælte med hånden. Kom dejen i en for som er ca. 1½ l.

Kom formen ind på en plade nederst i en kold ovn, tænd ovnen på 225 grader og bag franskbrødet i ca. 40 min.

Ideer:
Hvis du ikke lige har alt hjemme, så bare udskift med noget andet som er tilsvarende i sugeevne.

Franskbrødet er perfekt til ost.
Hvis du bruger en 1 l form, så bliver det også rigtig flot, da det så bare hæver op og får en højde som et bager franskbrød.

lørdag den 2. marts 2013

Lav selv tapas

Copyright (c) 123RF Stock Photos
Lav selv tapas


Tapas er virkelig lækkert, og dejlig indbydende. Udover det er tapas ikke tungt, så det kan bruges til mange ting eller som tilbehør.
Tapas kan ofte blive rigtig dyr, da det består af mange specielle produkter. Jeg laver altid lidt forskelligt, både fisk, oliver og brød – det er ikke alle der er vilde med det hele, så det er rart der er lidt til alle.


Jeg vil løbende komme forskellige tapas opskrifter på bloggen, så endelig tjek det ud. Her er opskriften på et lækkert brød, som passer til tapas, da det i sig selv smager af noget. Denne opskrift er også fedtfattig, men det kan ikke smages.


Kryddersnegle


Der skal bruges:
½ liter lunkent vand


25 g gær
200 g grahamsmel


1 tsk salt
1 tsk sukker


1 spsk. Olie
500 g hvedemel


1 glas pizzasauce


Vejledning:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt derefter resten pånær pizzasaucen. Ælt det rigtig godt – gerne 5 min. Lad det hæve i 45 min. For nemhedens skyld så del dejen i to portioner og rul dejen ud. Kom pizzasaucen på dejen og rul den sammen. Skær sneglene i ca 1-1½ cm tykkelse og kom dem på en bageplade.


Lad dem efterhæve 15 min.
Kom pladerne i en varm ovn (200 grader) i 20-25 min.


Ideer:
Hvis der er børn med og der ikke er så meget andet ellers til dem. Så kom noget skinke i strimler og ost på, så på den måde kan børnene få pizzasnegle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...