tirsdag den 19. november 2013

Svampet gulerodskage

Denne gulerodskage er både lækker og svampet. Den smager rigtig godt, også på anden dagen. Nogle gulerodskager kræver topping for at være god, det synes jeg bestemt ikke denne gør – topping er bare lige ’det sidste’ ved denne kage.

Til en bradepande.

Der skal bruges:
5 dl sukker
8 æg
4 dl olie
7 dl mel
4 tsk bagepulver
2 tsk natron
3 tsk vanillesukker
4 tsk kanel
800 gram reven gulerod

Fremgangsmåde
Æg og sukker piskes til massen er skummende. Tilsæt olie, mel, natron, kanel og vanillesukker. Kom derefter den revne gulerod (jeg bruger herbchopperen fra tupperware til ’rive’ gulerødderne med) og rør det rundt. Hæld dejen i en bradepande.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.


Lækker flødeost topping:
100 g flødeost neutral
60 g smør
100 g flormelis
1 tsk. vaniliesukker

Denne kage er velegnet til at fryse.

søndag den 17. november 2013

Opskrift på svensk pølseret

Opskrift på Svensk Pølseret. En dejlig nem og hurtig aftensmad i en travl hverdag. Børnene elsker retten og de kan hjælpe med at lave maden.

Ingredienser
Der skal bruges:

2 stk glaskartofler
1 st ds tomatpure (140 g)
2 spsk paprika
3 dl mælk (jeg bruger skummetmælk)
1 ps røde pølser (ca 10 stk)
10 g margarine
1 stk. alm. løg

Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde / Tilberedning
Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mindre stykker – 1 x 1½ cm, eller som du ønsker. Brun margarinen og svits løgene klare. Skru lidt ned og kom pølser og paprika i, og svits det i ca 3 min. Tilsæt derefter resten og rør det godt rundt. Når det er kogt godt sammen, og har den konsitens du ønsker tilsætter du salt og peber – derefter er den klar til servering.

Ideer
Retten kan også bruges som en del af en alternativ buffet.
Skal retten kun spises af voksne kan der sagtens kommes mere paprika i.

Der kan selvfølgelig også bruges almindelige kartofler som du selv skræller, synes bare ikke det ændre nok i smagen i forhold til hvor meget tid der spares.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...