tirsdag den 10. december 2013

Kødboller i karry

Kødboller i karry er en rigtig god og velsmagende familieret, som både er billig, nem og som smager godt.

Der skal bruges:
1 liter hønseboullion ( vand med 2 hønsetern)
Kødboller, der laves  1 portion frikadellefars (klik på link for opskrift)

Sovsen:
4 spsk olie
2 spsk karry
6 spsk  mel
1dl  mælk
1½ tsk salt
Kødboller
Bring hønseboullionen i kog. Bland frikadellefarsen sammen. Form farsen til boller/små frikadeller på din håndflade vha. en teske – du bestemmer selvfølgelig størrelsen, men vil anbefale at de er på størrelse med en valnød. Kog dem  indtil de flyder op. Tag dem op og læg dem til side i en skål, jeg bruger en hulske, da det er nemmest.
Sovsen
Varm olien op i gryden. Svits  karryen  i olien, dog ikke ved for hård varme, da karryen brænder på – svits i ca et halvt minut. Tilsæt melet og rør godt, og tilsæt boullionvandet og mælken under omrøring og lad det koge tykt. Når du synes sovsen har den rette tykkelse, så tilsætter du kødbollerne – smag derefter til med salt.
Ideer:
Jeg bruger ris (brune ris) som tilbehør.
Jeg servere ananasstykker til, som den enkelte selv kommer oven på retten. Det giver en dejlig sød kontrast til det lidt stærkere karry.

Sovsen kan sagtens fryses, husk blot ikke at røre for voldsomt i det når det skal tøes op, da kødbollerne går i stykker.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...