Hjemmelavet is med Daim
En favorit is herhjemme! Hvis isen laves til gæster bruger
jeg en Jelloring fra Tupperware, så isen bliver rigtig flot – men man kan
sagtens bruge mange andre forme.
Jeg har ofte været ude for, at hjemmelavet is har tendens til
at krystallisere, men med denne opskrift så er man fri for det.
Der skal bruges:
4 past. Æggeblommer
7 spsk flormelis
3 tsk vaniljesukker
½ l piskefløde
2 x 2 stk Daim
75 g mørk ckokolade
Evt. lidt marengs
Æggeblommer, flormelis og vaniljesukker blandes godt. Daim
og chokolade hakkes. Fløden piskes godt stiv, da det bliver tyndere når det
gøres sammen med det andet. Alt røres sammen og kommes i den valgte form. Kom
den i fryseren med et stykke film over eller låg over hvis der er det til
formen – skal gerne stå i fryseren natten over.
Ideer:
Tag is op ca. 45 min før den skal spises.
Har du en Jelloring, kan du gange opskriften med 2 (pånær
chokolade og daim som kun ganges med 1½). Rør alt sammen undtagen Daim og
chokolade. Tag ca ¼ fra og kom så Daim og chokolade i – kom det i Jelloringen,
hvor låget sættes på. Kom lidt hindbær i resten af isen og rør det godt rundt –
kom det i indmaden fra jelloring. På den måde får du en islagkage. Tager lige
billeder af den næste gang jeg laver den.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar