Langtidshævet morgenbrød opskrift
Er der noget bedre end friskbagt morgenbrød, men for pokker
jeg orker ikke at stå op en time før i weekenderne for at brødet kan hævet og
æltes mm. Udover det, så er det endnu en fordel at man slipper for at have
fingerne i dejen på noget tidspunkt.
Dejen laves dagen/aftenen før og så er det rigtig nemt at få
friskbagt morgenbrød.
Du skal bruge:
½ l vand
5 g gær
1 spsk olie
1 tsk honning
600 g mel
Dette er nok til 9 boller. Skal du bruge flere, ganger du bare op.
Tag dejkrogene fra håndmixeren og brug dem til at røre gæren
ud i vandet. Når det er rørt ud, så tilsættes resten og det piskes godt med
håndmixeren.
Skålen sættes i køleskabet natten over. Dagen efter tager du
en spiseske, dypper den i et glas koldt vand og fordeler bollerne til 9
klatter.
Kom bradepanden i en forvarmet ovn på 230 grader varmluft,
de bages i ca 18 min.
Ideer: Nu skriver jeg bare mel, og så er det op til dig om
det er ren hvedemel eller om det er lidt mere grov mel. Bare der er 300 g
hvedemel i, så er det op til hvad resten er. Nogle gange kommer jeg 2 revne
gulerødder i og så bruger jeg 300 g fuldkornshvedemel og 300 g hvedemel.
Disse boller er også perfekte til burgerboller.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar