Groft franskbrød opskrift
Ønsker du et franskbrød som smager af noget frem for et almindelig
hvidt franskbrød og fedtfattigt, så er denne opskrift perfekt for dig. Ønsker
du ydermere en virkelig nem og hurtig opskrift uden dej på fingerne og flere
timers hævning, så er det bare endnu bedre. Prikken over i’et er hvordan
franskbrødet ser ud!
Der skal bruges:
50 g gær
3 dl lunken vand
1 æg
1 tsk salt
1 spsk honning
½ dl hvedeklid
½ dl solsikkekerner eller græskarkerner
½ dl sesamfrø
½ dl hørfrø
1 dl grahamsmel
6 dl hvedemel
Vejledning:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter resten og rør det
godt rundt med en røremaskine eller håndmixer med dejkroge. Den er for fedtet
til at kunne ælte med hånden. Kom dejen i en for som er ca. 1½ l.
Kom formen ind på en plade nederst i en kold ovn, tænd ovnen
på 225 grader og bag franskbrødet i ca. 40 min.
Ideer:
Hvis du ikke lige har alt hjemme, så bare udskift med noget
andet som er tilsvarende i sugeevne.
Franskbrødet er perfekt til ost.
Hvis du bruger en 1 l form, så bliver det også rigtig flot,
da det så bare hæver op og får en højde som et bager franskbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar