lørdag den 20. april 2013

Grov tærtedej opskrift


Grov tærtedej opskrift

Her er der nok verdens nemmeste tærtedejsopskrift, så smager skøn! Dejen bliver sprød og ikke klæbrig som nogle af købe tærtedejene har tendens til.

Der skal bruges:
Til en tærte, tærtefad med en diameter på ca. 26 cm.

100 g Fuldkorshvedemel eller grahamsmel
120 g hvedemel
1 dl vand
½ dl olie

Vejledning:
Brug køkkenmaskine eller håndmixer med dejkroge - ikke et must, men det er bare meget nemmere. Kom alt sammen og rør/ælt det godt.
Kom dejen over i tærtefadet og pres det ud i fadet og op af siderne. Når dejen er trykket i et jævnt niveau, så tag en gaffel og stik dejen ca 10 gange.
Kom dejen i en forvarmet ovn (200 grader), og forbag den inden fyldet kommes i.

Ideer:
Der kan bruges det mel man nu en gang har, synes bare smagsmæssigt at en grov tærtedej smager bedst.

2 kommentarer:

  1. Hvor længe skal den forbages inden fyldet kommes på? Og hvor længe bages den efterfølgende?

    SvarSlet
  2. Hej.

    Tak for dit spørgsmål omkring grov tærtedej opskrift. Den skal forbages 5-8 min. (må ikke være stenhård når den tages ud) Tærten skal herefter have mellem 25 - 35 min. Det afhænger af hvor meget fyld der er på, hvor tyk tærten er, og om der er blandet mælk i æggene.

    Rigtig god fornøjelse med din tærte.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...