torsdag den 4. april 2013

Hjemmelavet pesto med basilikum

Copyright (c) 123RF Stock Photos
Hjemmelavet pesto med basilikum

En af de størst tilbehørs hit om sommeren, er herhjemme: hjemmelavet pesto med basilikum og pinjekerner. Det smager fantastisk og giver noget ekstra til bordet og smagssanserne. Grunden til at vi bruger den, mest om sommeren er, at der spiser man ofte brød der har været på grillen og der passer pestoen perfekt til.

Der skal bruges:

  • 1 basilikum plante (lille)
  • 1½ ps pinjekerner
  • ca. 1/4 dl olie
  • salt
  • peber


Vejledning:

Pil basilikum bladene af planten og vask dem - det er nemt i et dørslag. Jeg har en smart Tupperware herb chopper, hvor jeg kommer bladene i - alternativt bare brug en kniv, men det kan tage lang tid, da det skal være helt småt. Kom pinjekernerne ved og fin hak også disse. Tilsæt olie og smag til med salt og peber.

Ideer:

Lav pestoen og lad den stå i lidt tid i køleskabet, så bliver det lidt bedre.
Kan også bruges som lækker snack hvor der serveres et stykke flute med en skefuld pesto ovenpå.
Endelig ikke smid din basilkum plante ud, sæt den i vindueskarmen og lad den komme sig igen - endelig ikke giv den for meget vand eller træk. På denne måde bliver pestoen også noget billigere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...