mandag den 15. april 2013

Stuvet hvidkål fedtfattig


Stuvet hvidkål fedtfattig

For ikke altid at lave det samme, så er det rigtig godt med god gammeldags hvidkål. Jeg laver dog en fedtfattig version, da det er hverdags mad - og det går ikke at spise for fed mad i hverdagene, så hellere gemme kalorierne til weekenden.

Der skal bruges:
8 personer

1 hvidkål, ca 1400 g
4 dl vand
2 tsk salt
1 L mælk
8 spsk mel
Salt
Peber
Muskatnød

Vejledning:
Skær hvidkålen i stykker, gerne strimler ca. 1x4 cm. Kom det i en gryde sammen med vand og salt - lad det koge i 35 min. Tilsæt 8 dl mælk og rør rundt, lad retten koge op. Når det koger, så tilsæt en jævning bestående af 2 dl mælk og 8 spsk mel. Kog det op og smag det til med salt, peber og muskatnød.

Ideer:
Frikadeller er bare rigtig godt hertil - Klik her for opskrift på frikadeller.
Børnene spiser sig ikke mætte i stuvet hvidkål, så for at sikre de ikke går sultne i seng, så får de også lige en skive rugbrød med smør Klik her for opskrift på rugbrød
Pas endelig på ikke at brænde retten på, det er virkelig nemt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...